ENSKILD FIRMAFöretagsrådgivning enskild firma


Innan du startar upp din enskilda firma kan det vara bra att gå på företagsrådgivning. Svenska staten vill gärna att fler företag ska startas så därför finns en hel del gratis rådgivning. Har du en idé till en ny produkt eller en uppfinning kan du prata med ALMI Företagspartner. De har många kontakter med rådgivare och specialister på olika områden som de kan slussa dig vidare till. Ett exempel är materialrådgivning. Upptill en viss gräns kan denna företagsrådgivning hos specialister finansieras av ALMI. De kan också hjälpa till med en del av den första prototypen eller nollserien. Men framför allt kan deras experter bedöma om din idé är kommersiellt gångbar.


Nyföretagarcentrum

Nyföretagarcentrum erbjuder både kostnadsfri företagsrådgivning och kurser som kostar pengar. För att få börja gå hos dem måste man först närvara på ett introduktionsmöte tillsammans med andra blivande företagare. På detta möte får du reda på de grundläggande sakerna du behöver veta om företagande. Då kan du i ett tidigt skede avgöra om din affärsidé funkar eller om den måste revideras. Så snart du har varit på detta första möte får du inloggningsuppgifter till Nyföretagarcentrum och tillgång till deras kontrollpanel. Då kan du i fortsättningen logga in och boka in dig på seminarier som tar upp olika ämnen.

Nyföretagarcentrum erbjuder seminarier inom skatte- och avgiftsanmälan, försäljning, bokföring, affärsplan m.m. Du kan även få ett bevis på att du gått dessa kurser. När du gått på alla företagsrådgivningar som är öppna för allmänheten kan du boks in dig på privat rådgivning där man fokusererar bara på dig. även denna rådgivning kan vara antingen av allmän karaktär eller inriktad på ett specifikt ämne som du behöver särskild hjälp med.

Nyföretagarcentrum är en bra plats att börja på. Man får in tänket med företagande och får reda på de viktigaste sakerna. Men förvänta dig inte för mycket. Det är trots allt du själv som måste dra det tunga lasset i form av energi och kreativitet. Man kan inte få det serverat på fat. Kom också ihåg att eftersom Nyföretagarcentrum är gratis så kommer många av de revisorer, advokater och försäljare som föreläser där att göra reklam för sitt företag. Och fair enough, eller hur? Men det är bra att känna till.
Tillbaka till Enskild firma startsida.